onsdag 1. mars 2017

Eteriske oljer lindrer stressplager

 
Hjertlig velkommen til onlinekurset; eteriske oljer lindrer stress og stressplager. Under velkomstvideoen finner du hele kurset. Du tar det helt i ditt eget tempo og kan komme tilbake og lese og kikke mer når det passer deg!
Skriv gjerne i kommentarfeltet under hvis det er noe du lurer på. 
Inviter gjerne venner og kjente til kurset! Dette er helt sikkert noe mange vil kunne ha glede og nytte av. Her er link til kurset som du kan dele med dine venner:


Stress er noe de aller fleste av oss kjenner til. 
Du svetter og hjertet slår hurtigere, det koker i hodet og alt flimrer forbi. 
Stress kommer gjerne av for stort arbeidspress, for høye forventninger, for høyt tempo, for mange oppgaver, psykiske påkjenninger eller problemer i hverdagen. 
Stress kan også forårsakes av svært traumatiske opplevelser, og da er det veldig viktig at man tar tak i roten til det som forårsaker stress. 
Stress, uansett grunn og kraftighetsgrad er uheldig over lang tid og er skadelig både for kropp og sjel. Vi vet idag at langvarig stress kan føre til høyt blodtrykk, hjerte-karsykdom og andre alvorlige helseproblemer,  derfor er det viktig å lindre og eliminere stress og grunnene til at man blir stressa på et tidlig stadium.  
 
Plages du med stive skuldre, vondt i nakken,  blir du lett syk, har vondt i kroppen, er utmattet, blir lett irritert eller har vanskeligheter med å føle at du strekker til? Har du rett og slett for mye du skulle og burde og for mye som foregår i hodet?

Da er det på tide å bremse, ta vare på deg selv og gjøre noen større eller mindre grep for å kvitte seg med stress og lindre stressplagene.  
 
Eteriske oljer kan lindre mange av de vanlige plagene vi får forbundet med stress. 
Eteriske oljer er naturlige planteessenser, de beskytter plantene mot sykdom og ytre påvirkning og holder planten frisk. Eteriske oljer har vært brukt medisinsk og til lindring og velvære og har vært brukt i tusenvis av år og tilbyr en god og naturlig lindring av for eksempel stress. 
Eteriske oljer inneholder svært mye antioksidanter som naturlig beskytter cellene og kroppen.


 

Viktig:
For at eteriske oljer skal virke, og ha god virkning på oss er det utrolig viktig at oljene vi bruker ikke er syntetiske, inneholder syntetiske stoffer, er av dårlig, billig kvalitet og inneholder giftstoffer. 
De aller fleste mennesker tåler plantenes rene eteriske oljer - reaksjoner og allergier forekommer stort sett når oljen er syntetisk eller uren. 
Test allikevel den eteriske oljen på et mindre hudområde før omfattende bruk. 

 
Eteriske oljer er ikke medisin og bør ikke brukes istedenfor medisinsk hjelp ved alvorlige lidelser. 
Eteriske oljer når raskt sentrene i hjernen og trekker inn i blodbanene i kroppen, jobben deres er å støtte og beskytte. Pass på at oljene du bruker er 100% rene og av terapeutisk grad, har blitt dyrket og produsert på en naturlig, ren måte i økologisk jord og med streng kontroll. Dette er viktig for å kunne ha glede av den fine gaven i form av naturlige eteriske oljer, som naturen har gitt oss. 
 
Stresslindring og eteriske oljer går godt sammen i og med at eteriske oljer raskt når sentrene i hjernen der de kan virke beroligende, avslappende og dempe irritabilitet, engstelse, stressethet, utmattelse og andre psykiske tegn på stress. 
Eteriske oljer virker også svært godt på fysiske plager som er relatert til stress, slik som anspenthet, vonde ledd og muskler, hodepine og stive skuldre og nakke. 
Eteriske oljer styrker også immunsystemet som lett svekkes ved overbelastning og stress over lengre tid. 
 
Det er viktig å kjenne til de vanligste stress-symptomene slik at man tidlig kan redusere grunnene til stressetheten og starte å behandle symptomene. Langvarig stress vil etterhvert gjøre skade på både kropp og sinn. 

Vanlige stressplager er: 
Konsentrasjonsvansker, hukommelsestap, fatigue, utmattelse, søvnproblemer, mageproblemer, muskelspenninger, hodepine, irritabilitet, raseriutbrudd, engstelse, tristhet, panikk, bare for å nevne noe. 
Når du har identifisert plagene og hva som må til for å løse dem kan du begynne å behandle problemene stresset har skapt. 

 
Det er flere ulike eteriske oljer som kan lindre i en stresset hverdag. Fordi duftmolekylene i eteriske oljer raskt når hjernen virker eteriske oljer raskt. 
Det kan føles lindrende og godt å omgi seg med en beroligende, oppfriskende og behagelig duft når situasjoner er krevende, travle og utfordrende. 
Det trengs ofte ikke mer enn helt enkelt å åpne flasken med eterisk olje og dufte noen sekunder. 
Drypp et par dråper i håndflatene eller på håndleddene.  Dette er den aller aller enkleste metoden for bruk av eteriske oljer, den er rask og virkningsfull.
 
Eteriske oljer for lindring av stressplager kan gjerne brukes i en diffuser for å spre aromaen i rommet. 
Diffusing virker også veldig godt til bruk i stressende omgivelser, for eksempel i en veldig travel, krevende, støyende arbeidssituasjon. Dette er en svært enkel og effektiv metode. Jeg vil anbefale eteriske oljer som appelsin, frankincense, peace and calming, stress away, Joy, elemi, white angelica eller lavendel til diffusing i stressende og krevende omgivelser eller for å bringe ro og velvære. 
 
De eteriske oljene kan brukes i et varmt bad eller til massasje, noe som er svært effektivt særlig ved smerter i rygg, nakke og skuldre. 
 
Bland gjerne lavendel, frankincense, peace and calming, joy, jasmine, pine eller cypress med nøytral bathgel for et herlig skumbad eller bruk en av de ferdige blandingene med herlig duft av ekte eteriske oljer. 
 
Det finnes også USB-diffusere du lett kan ta med deg i bilen, plugge i datamaskinen eller ha med på jobb og diffuser-smykker der du drypper et par dråper eterisk olje på en pad eller vulkanstein slik at du kan ha med deg din stresslindrer rundt halsen. 
 
Når eteriske oljer brukes i massasje er det viktig å blande dem med en nøytral olje, f.eks Young Living V6 olje eller mandelolje. 
1ss nøytral olje og 2-4 dråper eterisk olje passer til en massasje. 
Det finnes også egne ferdigblandede massasjeoljer. 
For egen-pleie kan man også smøre eterisk olje rett på f.eks vonde skuldre, på brystet, nakken eller bak ørene. 
 
En fin, enkel og virkningsfull måte er å dryppe to dråper eterisk olje i håndflaten, gni hendene godt sammen et par sekunder og så inhalere duften. Slik vil den eteriske oljen både virke sentralt til hjernen og bli tatt opp i kroppen via huden. 
Eterisk olje er sammensatt av mikroskopiske molekyler som lett fraktes rundt i kroppen og hjelper og støtter. 

Eteriske oljer for muskelsmerter:
Pan away er en fantastisk eterisk oljeblanding  som lindrer muskelsmerter. Den inneholder bla vintergrønn som er kjent som en god smertelindrer med sitt høye innhold av salisylsyre. 
Dette er en kraftfull olje som egner seg til å ha rett på stedet der smerten er og til massasje. 
Bland 1ss V6 (eller annen nøytral olje) med 2-3 dråper pan away. 
 
Deep Relief, valor, Eucalyptus og peppermynte kan også virke avkjølende og smertelindrende. 

 
Eteriske oljer for hodepine:
Peppermynte eterisk olje kan med stort hell brukes for å lindre hodepine. 
Bland 1ss nøytral olje (V6 eller annet) med 2-3 dråper peppermynte. Gni på nakken og på bakre del av hodet og opp mot kronen(toppen av hodet). Unngå ansikt og i nærheten av øynene. 
Pust inn den oppkvikkende mynteduften. 
Pan away og Deep relief er også gode å gni på nakke og nedre del av hodet for spenningshodepine. 
 
M-grain er en eterisk oljeblanding spesielt laget for sterk hodepine og migrene. 
Denne anbefaler jeg på det varmeste! 
Drypp to dråper olje i håndflaten, gni hendene godt sammen. Pust inn duften av oljen og strekk armene godt over hodet. 
Gni gjerne litt olje på nakken og nedre del av skallen.

Min mor var plaget med flere ulike typer hodepine og migrene - så ille at hun til tider ble ufør av dette. Hun brukte migrenemedisin i over 40 år, men sluttet etterhvert å tåle medisinen og fikk magesår, slik at hun ikke lenger kunne bruke medisin. 
Etter at hun begynte med Ningxia red juice hver dag, peppermynte og m-grain eterisk olje er migrenen og hodepineplagene nesten borte. Når hodepinen kommer bruker hun sine eteriske oljer. For henne har det blitt et helt nytt liv uten medisin. 

 
Eteriske oljer for immunsystemet:
Thieves er en oljeblanding med bla rosmarin og nellik,  dette er oljer som er brukt i tusenvis av år for å støtte og styrke immunsystemet. 
Thieves funker fint i diffuser, kan dryppes i håndflaten og innaleres, kan smøres på hals, bryst og nakke hvis man begynner å føle at en forkjølelse kommer snikende. 
Denne blandingen inneholder helt 'spiselige' eteriske oljer og kan derfor også inntas f.eks 3-4 dråper i en vegetabilsk kapsel, et par dråper i teen eller med en skje honning. 
Thieves er integrert i mange gode produkter, f.eks tannkrem, såpe, halspastiller, rengjøringsprodukter mv. 
I tillegg til thieves er sitron eterisk olje, eucalyptus  og peppermynte svært gode immun-hjelpere. Ningxia red juice som inneholder gojibær er verdens mest antioksidant-rike drikk, hvis man tar sin dagsdose på 60ml hver dag vil dette være med på å gi kroppen ny energi og god beskyttelse til cellene og slik være med og bygge opp et godt immunsystem. 

 
Eteriske oljer for stive skuldre:
Pan Away og Deep Relief er de to eteriske oljeblandingene jeg bruker aller mest for å unngå stive og vonde skuldre. Begge er smertelindrende og øker blodsirkulasjonen. Sammen med gode tøye-øvelser er dette den beste lindringen for stive skuldre. 
Deep relief kommer i flaske med roller-tupp og rulles rett på området der det trengs. Rosmarin er også en fantastisk velduftende olje som virker godt mot stive muskler. Den øker blodomløpet og virker oppkvikkende. 

 
Eteriske oljer for engstelse:
Engstelse kan ha mange ulike årsaker og det er viktig å komme til bunns i grunnen til engstelsen for å kunne kvitte seg med den. De fleste av oss engster oss mye unødvendig og bruker tid på å overtenke eller overanalysere - noe som fører til unødvendig stress. 
Å kvitte seg med engstelse er ikke bare gjort med et par oljedråper, det krever endring av tankemønsteret. Men glede og oppstemthet kan være med å hjelpe. De eteriske oljeblandingene 'Joy', pan Away, 'RC',  thieves, sitrus fresh, stress away, valor, vetiver og Jasmin kan være gode hjelpere på veien. Kan brukes i diffuser eller et par dråper olje i håndflatene eller på håndleddene. 
 
Dersom du har opplevd stor emotionell påkjenning, følelsesmessig stress, trauma eller sorg kan Sara eterisk olje hjelpe til å løse opp indre følelsesmessige spenninger. Det er ikke en medisin og lider du av PTSD eller er traumatisert trenger du profesjonell hjelp - men eteriske oljer kan være med deg i prosessen. 
Gode oljer å ha med er også Jasmin, abundance og Joy. 

 
Eteriske oljer for irritabilitet og sinne:
Er man stresset er det lett å bli unødvendig irritert eller sint. Det kan være god hjelp å ta en liten timeout for å unngå at man sårer andre eller skaper uønskede situasjoner. 
Et par dråper Joy, lavendel, sitron, appelsin eller rett og slett bare den eteriske oljen som er din favoritt, 10 sekunders avbrekk og kanskje det verste sinnet har lagt seg. 
For menn anbefaler jeg mister, som er en balanserende og utrolig god eterisk oljeblanding. 

 
Eteriske oljer for tristhet:
Appelsin- og sitron- eteriske oljer er kjent for å heve humøret. Ofte gir sitrus-duft en god følelse og oppstemthet. 
Sitrus fresh, lemongrass, Grapefruit, appelsin og sitron egner seg fint i diffuser både alene og i blanding med andre eteriske oljer. 
Disse oljene er også supre å ha med seg hvis man har en dårlig dag. 
Drypp et par dråper eteriske olje i håndflaten, gni hendene godt sammen et par sekunder. Innhaller duften og strekk armene godt over hodet som i en seiers-hilsen. Hold armene over hodet i noen sekunder. Gjenta ved behov. 

 
Stress away eterisk oljeblanding er en blanding med bla lime og vanilje. Dette er en virkelig deilig duft som hever humøret og gir en god følelse. Finnes i flaske med roller-tupp og kan rulles på håndledd, halsen og bak ørene. 

 Eteriske oljer for mageproblemer:
 

Di-gize er en eterisk-oljeblanding spesielt laget for mage, tarm og fordøyelse. 
Hvis fordøyelsen ikke fungerer som den skal er det stor sjanse for at mye annet i kroppen ikke føles bra heller. 
Denne blandingen inneholder bla anis, ingefær og einer. Di-gize hjelper forbrenningen, støtter et godt miljø i mage og tarm, lindrer oppblåsthet, kvalme og støtter immunsystemet i mage og tarm. 
Denne oljen kan smøres på utsiden av magen for en lindrende og avkjølende følelse ved magevondt.  Den kan også taes f.eks  2 dråper i en vegetabilsk kapsel, daglig, for godt miljø i mage, tarm og fordøyelse. 
Copaiba er også en god eterisk olje for lindring av mageproblemer. 

 
Eteriske oljer for energiboost:
Peppermynte er en naturlig oppkvikker. Sammen med sitrus fresh, appelsin eller sitron gir dette en god start på dagen. Kan brukes i diffuser eller et par dråper i håndflatene før man strekker armene godt over hodet og ønsker seg selv en god dag. 
Den eteriske oljeblandingen energee  er spesiallaget for å gi et ekstra energi-dytt når det trengs. Rosmarin er kjent for sin evne til å øke ytelsen, hukommelse og konsentrasjonen. 
Selv tar jeg gjerne et lite glass Ningxia red juice, Ningxia zyng eller Ningxia nitro for ekstra energi. 
 
Eteriske oljer for avslapning: 
Avslapning og avspenning er viktig. Det kan være vanskelig å finne rom til dette i en travel hverdag, men noen minutter hver dag kan gjøre underverker. 
Frankincense, også kalt røkelsetre, er en eterisk olje kjent for sine lindrende krefter helt siden før-kristen tid. Frankincense egner seg godt i diffuser, gir en behagelig duft som er beroligende og avslappende. 
Eteriske oljeblandinger som 'grounding', stress away og 'light the fire' virker også svært beroligende og avslappende. 

 
Eteriske oljer for søvn:
Lavendel er eterisk olje nr1 for søvn og avslapning. 
Frankincense, vetiver, kamille og blandinger som f.eks valor og tranquil er utmerket og gir god avslspning, ro og søvn. 

Lavendel kan gjerne diffuses i rommet 20 minutter før leggetid. Du kan la diffuseren stå på i soverommet etter at du har lagt deg, den vil skru seg av av seg selv. 

Det er også fint å bruke tranquil eller valor som finnes i roller-flasker og rulle litt på håndledd, hals, nakke og bak ørene. 

Selv smører jeg legger og føtter med tranquil oljeblanding eller vetiver og frankincense blandet med V6- olje for å unngå urolige bein. Dette funker gull og lar meg sove rolig og godt. 
 

Hvor fort virker eteriske oljer:
Det tar 22 sekunder før molekylene i eteriske oljer når hjernen
2 minutter før de når blodomløpet 
Etter 20 minutter vil de påvirke, hjelpe og støtte cellene og kroppens funksjoner  der det trengs. 


De eteriske oljene påvirker kjemien i hjernen som igjen virker på følelsene, aktiverer følelsen av avslappethet, glede, tretthet, oppstemthet eller energinivået. 

Alle de eteriske oljene fra Young Living er helt rene, av høyeste kvalitet og er dyrket og framstilt under de strengeste krav. 
Young Living eteriske oljer er alle av  høyeste terapeutisk grad. 
Young Living eier eller driver alle sine gårder og produksjonen av de eteriske oljene. De setter sin ære i å levere de aller beste, reneste eteriske oljene. Deres garanti kaller de Seed to Seal. Det er ikke et slagord men et løfte om å levere det beste. 

 
For å komme godt igang med stresslindring med eteriske oljer anbefaler jeg at du bestiller ditt Young Living premium starter kit. Det inneholder 12 av de mest brukte oljene, en flott diffuser, 2 pakker Ningxia red juice og masse informasjon slik at du kommer godt igang med dine eteriske oljer. I kitet  vil du finne mange eteriske oljer som vil være med på å lindre stress og stressplager. 
Pakken inneholder varer til en verdi av over 3500,- kroner, og du får hele starter-kitet til 1500 kroner!  
Du sparer altså mer enn du betaler. 

 
Du registrerer deg som medlem hos Young Living, helt uten forpliktelser. Det du får er ditt premium starter kit til mer enn 50%rabatt i forhold til verdien på innholdet i kitet og automatisk 24% rabatt på alle videre kjøp. 
Du registrerer deg og bestiller kitet her:


 
Husk å fylle inn 
Gudrun Loennecken nr 3789556 som din sponsor/enroller.
Kontakt meg gjerne så hjelper jeg deg med din registrering!!

 
Du finner også trinn for trinn hvordan du fyller ut ditt registreringsskjema her:

Lykke til med dine eteriske oljer og god stressfri hverdag!

Hilsen Gudrun. 
 
Gudrun Loennecken
Young Living independent distributor 3789556Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar